Polt ott volt, Gyurcsány nem ment el

Infostart
2006. március 30. 11:58
Gyurcsány Ferenc nem, Polt Péter viszont megjelent a parlament költségvetési bizottságának csütörtöki ülésén, ahol a miniszterelnököt és a legfőbb ügyészt az Altus Rt., valamint a Közlöny és Lapkiadó Kft. ügyeiről hallgatták volna meg. A testület nem tudta elfogadni napirendjét, ezért Polt Péter sem válaszolt a kérdésekre.

A bizottság ülésén az Altus Rt. és a Közlöny és Lapkiadó Kft. között 1995-ben létrejött szerződés miatt hallgatták volna meg a kormányfőt és a legfőbb ügyészt.

Gyurcsány Ferenc levélben közölte: előre egyezetett időpontban kész megjelenni a bizottság előtt - mondta Varga Mihály, a testület fideszes elnöke.

Az ülésen a szocialista képviselők nem jelentek meg. A testület nem volt határozatképes, így napirendjét sem tudta elfogadni.

A pénzügyminisztériumi politikai államtitkár ezért távozott az ülésről. Polt Péter legfőbb ügyész erre hivatkozva szintén nem kívánt válaszolni a kérdésekre.

Molnár Albert úgy vélekedett, hogy Varga Mihály fideszes bizottsági elnök visszaélt jogkörével, mert a költségvetési bizottságnak "nincs kompetenciája" vizsgálni az Altus Rt. és a Közlönykiadó Kft. közötti 1995-ös szerződést.

A legfőbb ügyész hétfőn jelentette be, hogy a közérdek sérelmét állapította meg a Legfőbb Ügyészség a kormányfőt is érintő Szalay utcai ingatlan ügyében.

Polt Péter az InfoRádiónak azt mondta: nem tartja ellentmondásosnak, hogy az ügyészség most, kevéssel a választás előtt indított polgári peres eljárást, mert új információik vannak az ügyben.

Varga Mihály kijelentette: a szocialista politikusok egérutat adtak Gyurcsány Ferencnek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást