Inforádió

Meghallgatom Élő adás

MDF: egyeztetés nélkül lépett vissza a párt jelöltje a Fidesz javára

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Visszalépett az MDF jelölje a Fidesz javára Budapest 32. választókerületében. A Országos Választmány elnöke szerint Szabolcs Attila erről nem egyeztetett a pártjával, és nem azért döntött így, hogy a jobboldal megverje a szocialista Lendvai Ildikót Budafokon.

A politikus a lépést azzal indokolta, hogy a két ellenzéki párt közös célja a helyi szocialista jelölt, Lendvai Ildikó legyőzése. Szabolcs Attila a fideszes Németh Zoltán javára lépett vissza.

Katona Kálmán országos választmányi elnök az InfoRádióban azt mondta: még nincs itt a visszalépések ideje. Hozzátette: az efféle lépéseket a választmánynak kell jóváhagynia, a testületet azonban a jelölt nem kereste meg.

Mint mondta, a döntés okáról csak akkor tud nyilatkozni, ha már beszélt a visszalépett politikussal. Azt azonban kijelentette: a döntés nem arról szól, hogy a szocialisták frakcióvezetője mennyire erős a kerületben.

Koalíciós visszalépések

Visszalépett Kóka János liberális gazdasági miniszter javára Molnár Zsolt, az MSZP képviselő-jelöltje a főváros I-II. kerületében lévő 1. számú választókerületben szerdán; a liberálisok cserébe Szekeres Imre ellen induló jelöltjüket léptették vissza.

Molnár Zsolt, aki a szocialisták budapesti listáján a 16. azt mondta: az első fordulóban a jelenlegi kormánykoalíció történelmi győzelmet érhet el ebben a konzervatívnak tartott választókerületben.

Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese javára Jászberény liberális polgármestere, Magyar Levente lépett vissze Jász-Nagykun-Szolnok megye 2. választókerületében.