Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gyurcsány: a Fidesz albérletbe adná a vidéket

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A miniszterelnök szerint a Fidesz albérletbe akarja adni a mezőgazdaságot, mert egy érdekvédelmi szervezet jelölheti egy esetleges Orbán-kormány agrárminiszterét. A Fidesz szerint a Medgyessy-Gyurcsány kormánynak is tagja volt több érdekvédő.

Közjogi abszurdnak nevezte a kormányfő Orbán Viktor bejelentését, miszerint ha a Fidesz alakít kormányt, akkor a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (Magosz) tehet javaslatot az agrárminiszter személyére.

A miniszterelnök szerint az alkotmányosság és a közjogi felelősség csorbítása, hogy a Fidesz csak az agrárvilág egyik szegmensét képviselő érdekvédelmi szervezettel kötött szövetséget, noha a kistermelőkkel, az őstermelőkkel, a családi gazdaságokkal és a társas vállalkozásokkal is foglalkozni kell.

Gráf József ismét bizalmat kaphat

Gyurcsány Ferenc azt mondta: a Fidesz albérletbe adná a vidéket és a mezőgazdaságot.

A kormányfő megismételte: ha az MSZP nyeri a választást, akkor Gráf József marad a mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter.

Gráf József a párt mezőgazdasági programját ismertetve elmondta: piacot kell teremteni a legfontosabb hazai agrártermékeknek és tőkét kell juttatni a termelői szerveződéseknek.

Fidesz: a jelenlegi kormányban is vannak érdekvédők

A Fidesz gazdaprogram-szóvivője szerint a Medgyessy-Gyurcsány kormányban is vannak érdekvédők. Font Sándor az InfoRádióban közölte: a Külügyminisztérium politikai államtitkára, Bársony András korábban a nyomdaipari szakszervezet vezetője volt.

Font Sándor hozzátette, a Magosz a legnagyobb agrár-érdekvédelmi szervezet, és az általuk kidolgozott program attól hiteles, hogy a gazdák írták.