eur:
394.3
usd:
369.44
bux:
65713.21
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Gyurcsány: a Fidesz albérletbe adná a vidéket

A miniszterelnök szerint a Fidesz albérletbe akarja adni a mezőgazdaságot, mert egy érdekvédelmi szervezet jelölheti egy esetleges Orbán-kormány agrárminiszterét. A Fidesz szerint a Medgyessy-Gyurcsány kormánynak is tagja volt több érdekvédő.

Közjogi abszurdnak nevezte a kormányfő Orbán Viktor bejelentését, miszerint ha a Fidesz alakít kormányt, akkor a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (Magosz) tehet javaslatot az agrárminiszter személyére.

A miniszterelnök szerint az alkotmányosság és a közjogi felelősség csorbítása, hogy a Fidesz csak az agrárvilág egyik szegmensét képviselő érdekvédelmi szervezettel kötött szövetséget, noha a kistermelőkkel, az őstermelőkkel, a családi gazdaságokkal és a társas vállalkozásokkal is foglalkozni kell.

Gráf József ismét bizalmat kaphat

Gyurcsány Ferenc azt mondta: a Fidesz albérletbe adná a vidéket és a mezőgazdaságot.

A kormányfő megismételte: ha az MSZP nyeri a választást, akkor Gráf József marad a mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter.

Gráf József a párt mezőgazdasági programját ismertetve elmondta: piacot kell teremteni a legfontosabb hazai agrártermékeknek és tőkét kell juttatni a termelői szerveződéseknek.

Fidesz: a jelenlegi kormányban is vannak érdekvédők

A Fidesz gazdaprogram-szóvivője szerint a Medgyessy-Gyurcsány kormányban is vannak érdekvédők. Font Sándor az InfoRádióban közölte: a Külügyminisztérium politikai államtitkára, Bársony András korábban a nyomdaipari szakszervezet vezetője volt.

Font Sándor hozzátette, a Magosz a legnagyobb agrár-érdekvédelmi szervezet, és az általuk kidolgozott program attól hiteles, hogy a gazdák írták.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Megint ütöttek egyet a forinton

Megint ütöttek egyet a forinton

Szerdán gyengült a dollár ez elmúlt napok jelentős erősödését követően, ez pedig a forintnak is segített: az euróval szemben a 393-as, a dollárral szemben pedig egészen a 368-as szintekig erősödött vissza a magyar fizetőeszköz. Ezt követően csütörtök reggel is tovább tudott erősödni a forint, egészen 392-ig jutott az euróval szemben, itt azonban elfogyott a lendület és már délelőtt 394 közelébe visszaütötték a magyar fizetőeszközt. Ami a gazdasági eseményeket illeti, csütörtökön az ÁKK kötvényaukciót tart, délután pedig az amerikai lakáspiacról újabb adatot közölnek, utóbbi a monetáris politikai kilátások szempontjából érdekes. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×