Demszky és fideszes barátai

Infostart
2006. március 30. 18:47
Az InfoRádió értesülése szerint a Központi Nyomozó Főügyészség március 20-án nyomozást indított a Főpolgármesteri Hivatallal szemben, üzemanyagkártyával való visszaélés és hűtlen kezelés miatt.

Demszky Gábor csütörtökön kijelentette: a Központi Nyomozó Főügyészség által indított nyomozást politikai támadásnak tartja. "Amikor hétfőn arról értesültem, hogy az ügyészség bevádolja Gyurcsány Ferenc miniszterelnök urat, akkor biztos voltam benne, hogy én vagyok a következő. Nekem is vannak fideszes barátaim, akik felhívták a figyelmemet arra, hogy a támadás témája az lesz, hogy a gépkocsi-használatom szabálytalanul történt."

Demszky Gábor szerint nem történt más, mint hogy a felesége tankolt a szolgálati gépkocsijába. "Előre szeretném leszögezni, hogy a szolgálati gépkocsi használata minden tekintetben az előírásainknak megfelelően történt" - jelentette ki a főpolgármester.

Demszky Gábor megkérdőjelezte az ügyészség szerepét is, különösnek nevezve, hogy a testület nem értesíti az eljárás érintettjét, ugyanakkor értesíti a Magyar Nemzet című napilapot, ahol az információ először megjelent.

A főpolgármester közölte: szeretné tudni, hogy miért indult az eljárás, ugyanakkor nem keresi meg az ügyészséget az ügy tisztázása végett, hanem elvárja, hogy az ügyészség keresse meg őt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Magyar György a szolgálati autó használatáról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást