Az SZDSZ nem szavazná meg a választójogi törvény módosítását

Infostart
2006. március 30. 13:30
Az SZDSZ azt javasolja a parlamenti pártoknak, hogy ne tartson rendkívüli ülést az Országgyűlés a jövő héten - közölte a liberális párt elnöke.

"Ne próbálják meg barkácsolni a választójogi törvényt, hanem tartsák be az írott és íratlan szabályokat" - mondta Kuncze Gábor.

A pártelnök jelezte: ha összehívják a parlamentet, akkor az SZDSZ részt vesz az ülésen, de nem szavazza meg a napirendet.

"Szerintem egyébként egy jó megoldás van, nem is kell hozzá törvényt alkotni, mindenki mondja azt, ha lehet egyszerre, hogy nem csalunk. Ez ilyen egyszerű, és akkor majd nem kell a választási csalásoktól tartani" - jelentette ki.

Kuncze Gábor szerinte arról van szó, hogy már előre "beleverik" a közvéleménybe, hogy csalás lesz a választásokon, és aztán a vesztes párt elháríthatja a felelősséget, ahogy "négy évvel ezelőtt is történt".

Emlékeztetett arra, hogy a hatályos törvény alapján már négy választást bonyolítottak le Magyarországon, és szerinte a törvény akkor működik, ha a pártok nem akarják tudatosan megkérdőjelezni azt.

A választójogi törvény módosítása, "egy perccel a választások előtt" több zavart keltene, mint amennyi problémát megoldana - közölte  az SZDSZ elnöke.