Hozzon magával még egy embert!

Infostart
2006. március 29. 11:53
Telefonon is toborozza híveit a két nagy párt a hétvégi nagygyűléseikre. Míg a szocialisták aktivistáik útján közvetlenül beszélgetnek, a Fidesznél Orbán Viktor rögzített beszéde invitálja a választópolgárokat.

Az MSZP és a Fidesz a nyomtatott sajtó és az internet mellett televíziós és rádiós reklámokban propagálja hétvégi rendezvényeit. Mindkét nagy párt közvetlenül is el akarja érni a választópolgárokat, ezért telefonon hívja fel figyelmüket a nagygyűlésükre.

A Fidesz esetében az eddig már ismert hangrögzítős technika működik. Itt Orbán Viktor, a nagyobbik ellenzéki párt elnöke, kormányfő-jelöltje beszél a választás fontosságáról, valamint arról, hogy a demokratikus szabályoknak megfelelően türelmesen kivárták az elmúlt négy évet, most viszont itt az idő, hogy a félelem nélküli ország megteremtése érdekében április 2-án összegyűljenek a Kossuth téren.

A szolidaritás napjának elnevezett rendezvényre leginkább vezetékes telefonon keresztül invitálják az embereket, a szocialisták pedig már - mint aktivistájuk fogalmazott - mobiltelefonos adatbázisukat használják.

A hús-vér MSZP

Az MSZP-nél nem egy automatával, hanem hús-vér emberrel lehet beszélgetni a telefonvonal túlsó végén. A nagyobbik kormányzópárt munkatársa azt tudakolja, hogy a hívott fél elmegy-e az Andrássy útra tervezett, a köztársaság barátainak nagygyűlésére. Ha erre pozitív választ kapott, akkor arra is kíváncsi, hogy hány ember társaságában látogat el a rendezvényre.

Az adatvédelmi szabályoknak megfelelően egyébként bárki, bármilyen célból felhívhatja a nyilvánosan hozzáférhető vezetékes és mobiltelefonszámokat, ha erről az ügyfél másképpen nem rendelkezik.

Arra is volt már példa, hogy leginkább a rádiótelefonoknál, számkombinációk alapján tárcsázták az ügyfeleket. Így fordulhatott elő, hogy kártyás előfizetőket is felhívtak. Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos korábban az InfoRádiónak nyilatkozva ezt is rendjén valónak találta.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást