Hiller: a Magoszra a kisgazdák sorsa vár

InfoRádió / MTI
2006. március 29. 20:34
Nemcsak tartalomban, hanem stílusban is nagy a különbség az MSZP és a Fidesz között - jelentette ki a szocialista párt elnöke kemecsei fórumán.

Az MSZP nyugalmat, békességet akar, azt, amit az emberek többsége, mert mások fenyegetésével nem lehet előbbre jutni - mondta Hiller István.

Hozzátette: az MSZP szimpatizánsai soha nem mennének síppal, dobbal, kereplővel vagy bekiabálásokkal megzavarni egy másik párt rendezvényét.

A vezető politikus a két párt stílusbeli különbségének bizonyítására megemlítette a budapesti nagygyűlések időpontja körül kialakult vitát is, hangsúlyozva: a Fidesz az elemi udvariasság szabályait is "felrúgta", amikor az MSZP által jóval korábban bejelentett rendezvény elől nem volt hajlandó kitérni.

"A Fidesz ismét albérletbe akarja adni az ágazatot" - mondta Hiller István, aki szerint a "Fidesz az 1998-as forgatókönyvének a második felvonását akarja megrendezni".

Emlékeztette a fórum résztvevőit arra, hogy 1998-ban Torgyán József lett a mezőgazdasági miniszter, "cserébe azért, mert az akkori választáson az FGKP visszaléptette jelöltjeit a Fidesz javára".

"Majd a Fidesz bedarálta a legnagyobb történelmi hagyományokkal rendelkező Kisgazdapártot, Torgyán Józsefből pedig politikai bohócot csinált" - emelte ki az MSZP elnöke.

Hiller István szerint most a második, ugyanilyen felvonás készül, Jakab Istvánnak, a Magosz elnökének szándékozik a Fidesz albérletbe adni a mezőgazdaságot, és a gazdák érdekképviseleti szervezetére is az FKGP-hez hasonló sors vár.