Újabb áradás várható

InfoRádió / MTI
2006. március 28. 11:57
Az utóbbi 24 óra csapadékos időjárása és a határon túli vízgyűjtőterületeken folytatódó hóolvadás újabb áradást okoz a Tiszán, és a Dunán is a vízszint jelentős emelkedése várható.

A Dunán másodfokúra emelték a készültséget Vének és Rajka között, miután az ausztriai folyókon a hóolvadás és az ismételt csapadék hatására további áradás kezdődött.

A Köznyezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium tájékoztatása szerint tovább csökkent a belvízzel elöntött területek nagysága; már csak 185 ezer hektár van víz alatt. 149 önkormányzat területén van érvényben belvízvédelmi készültség.

A Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője közölte: a folyó ukrajnai szakaszán 130, a tiszabecsi határszelvényben pedig 116 centiméterrel emelkedett a vízállás.

Bodnár Gáspár elmondta: a Tisza Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszán délelőtt már Záhonyig áradást tapasztaltak.

Árad a Szamos is, de a vízszint egyelőre nem közelíti meg a készültségi szintet. Az országban összesen 918 kilométeren van árvíz elleni védekezés.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium tájékoztatása szerint tovább csökkent a belvízzel elöntött területek nagysága; már csak 185 ezer hektár van víz alatt. Összesen 149 önkormányzat területén van érvényben belvízvédelmi készültség.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást