Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Semjén: Ungár Klára felesége és nagytermészetű Kovács László

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A KDNP elnöke egy lakossági fórumon a család fontosságáról szólva úgy vélekedett: tisztázásra szorul, hogy egy házassághoz egy férfi és egy nő kell-e. Semjén Zsolt szerint mindenki azt csinál a magánéletében, amit akar, de ne hívják házasságnak.

A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke egy pásztói fórumon a család fontosságáról szólva így fogalmazott: "Gondolják végig, hogy hova vezet az a folyamat, hogyha törvényesítik mondjuk az egyneműek házasságát. Mondok egy példát, hogy hol van ennek vége. Ha mondjuk Ungár Klára feleségül vehet egy nőt, akkor, hogy úgy fogalmazzak, nagytermészetű Kovács László joggal érzi magát diszkriminálva, hogy akkor a szegény felesége mellé miért nem veheti el három-négy további barátnőjét, és akkor egész háremmel mehetne Brüsszelbe".

Semjén Zsolt hozzátette: mindenki azt csinál a magánéletében, amit akar, de ne hívják házasságnak, mert az megszentelt fogalom. A politikus az örökbefogadásról úgy vélekedett, hogy a gyerek egészséges fejlődéshez való joga erősebb alkotmányos jog, mint az egynemű pároknak a gyerekre való igénye.

Azonos jogi státuszban az esztergomi érsek és a főboszorkány

A KDNP elnöke a fórumon a tradicionális értékek és az egyházak védelmét, valamint a szociális igazságosságot nevezte olyan megvalósítandó értéknek, amelyhez eszköz a Fidesz és a KDNP szövetsége.

Semjén Zsolt rámutatott: ma Magyarországon azonos jogi státuszban van az esztergomi érsek, a református zsinat lelkészi elnöke, és a boszorkány egyház főboszorkánya. A politikus kifogásolta azt is, hogy ma Magyarországon egyszerűbb egy egyházat alapítani, mint egy bélyeggyűjtő egyesületet.