Az autópálya-építés hordaléka: hatezer tonna szabálytalan törmelék

InfoRádió / MTI
2006. március 28. 19:52
A Strabag Rt. rakott le a Csongrád megyei Röszke és Mórahalom között 6 ezer tonnányi építési hulladékot. Korábban a regionális természetvédelmi felügyelőség vizsgálatot indított az ügyben.

A cég főépítésvezetője azután ismerte el a hulladék szabálytalan elhelyezését, hogy az Alsó-Tisza-vidéki Környezet-, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség közölte: vizsgálatot folytat az M5-ös autópálya építésekor keletkezett törmelék elhelyezésével összefüggésben, mert arra nem adtak engedélyt.

Vass Károly elmondta: a Strabag Rt. által bérelt területen rakták le a hulladékot, amelynek felszámolásával a tervek szerint júliusra végeznek. Hozzátette: az aszfalt- és betondarabokat kiválogatják, a törmelék nem újrahasznosítható részét pedig lerakóhelyre szállítják.

Bírságolna a felügyelet

Az alsó-Tisza-vidéki környezetvédelmi felügyelőség igazgatója közölte: azt szeretnék kideríteni, ki a felelős az ügyben, majd várhatóan bírságot szabnak ki.

Kardos Sándor hangsúlyozta: a felügyeleti eljárás célja elsősorban az, hogy a hulladék kezelése és végleges lerakása engedélyezett módon történjen.