Orbán: hol a pénz?

InfoRádió / MTI
2006. március 27. 18:00
A Fidesz elnöke, kormányfőjelöltje szerint olyan politikára van szükség, amely egyesíti a nemzetet. Orbán Viktor erről tatai nagygyűlésén beszélt.

Egy nemzet akkor válik megosztottá, ha nincsenek közös céljai. A Fidesz nemzetegyesítő programja biztos keresetet, saját otthont és a családban szerető környezetet tűz ki célul - jelentette ki a politikus.

A Fidesz - választási győzelme esetén - olyan gazdaságpolitikát valósít meg, amely a spekuláció helyett a becsületes munkára épít, amely lehetőséget kínál a kis- és közepes vállalkozásoknak - mondta Orbán Viktor.

A pártelnök feltette a kérdést: "Ha minden lehetőséget átengedünk a külföldieknek, hogyan fog csökkenni a különbség, ami köztünk és a külföld között van?"

Ma kétmegyényi embernek vagy nincs, vagy bizonytalan a munkája. A Fidesz adó- és járulékcsökkentéssel, valamint új Széchenyi-tervvel támogatná a vállalkozókat - fűzte hozzá.

A mostani állam nem szolidáris a magyarokkal - jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve: ma minden magyarnak 1,3 millió forint államadósság "nyomja a vállát".

"Ha kormányra kerülünk, meg fogjuk kérdezni, hol a pénz" - jelentette ki.