Milleniumi Városközpont: mi lett az eredeti tervekkel?

Infostart
2006. március 27. 16:27
Újabb lakó- és irodaházakkal bővül a IX. kerületi Millenniumi Városközpont, és elkelt a szomszédos Közvágóhíd területének egy része is. A konferenciaközpont megépítésére azonban még várni kell.

Folyamatosan fejlődik a IX. kerületi Millenniumi Városközpont: hétfőn egy újabb lakó- és irodaház bokrétaünnepségét tartották, ami azt jelenti, hogy szerkezetkész az épület. Ezen kívül még egy irodaházat átadnak az idén a környéken, és a tervezőasztalon fekszik két további irodaépület is - mondta el az InfoRádiónak Kócsi Margit kerületi főépítész.

Az eredeti tervek között szereplő konferenciaközpontra azonban úgy tűnik, még várni kell.

Bár a kongresszusi központ változatlanul fontos eleme az új vároközpont koncepciójának, az állami garanciavállalásról szóló, évek óta folyó egyeztetéseken Kócsi Margit szerint egyelőre nem sikerült eredményre jutni.

Ennél is kétségesebb a sorsa az eredeti tervek szerint kiállítótermeknek is helyet adó multifunkcionális épületnek. A főépítész szerint valószínűleg ez épül meg utoljára.

A fejlesztések azonban így is érezhetően kihatnak az egész környékre.

Jól jelzi ezt az élénk befektetői érdeklődés, és az is, hogy az idén valószínűleg aláírják a Közvágóhíd egy részének eladásáról szóló szerződést is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást