Megszüntetné saját minisztériumát az SZDSZ

Infostart
2006. március 27. 13:23
A jelenlegi 17-ről 10-12-re csökkentené a miniszterek számát az SZDSZ. Fodor Gábor, a párt ügyvivője elmondta: nincs szükség tárca nélküli miniszterekre, sem önálló informatikai tárcára, és össze kell vonni az Oktatási és a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumát.

A liberális párt ügyvivője közölte: a rendszerváltás óta eltelt időszak sok tapasztalatot hozott, és meggyőződésük szerint 10-12 minisztériummal el lehet látni a kormányzati munkát.

A minisztériumok számának csökkentése nem csodaszer, de mindenképpen szükséges lépés, hiszen több területen szükség van a bürokrácia csökkentésére - tette hozzá Fodor Gábor.

A részletekről a politikus azt mondta: vissza kell állítani az oktatási és kulturális minisztérium egységét, valamint meg kell szüntetni a fölösleges és értelmetlen tárca nélküli miniszteri posztokat is.

Fodor Gábor szerint az Esélyegyenlőségi Minisztérium munkájára szükség van, de nem önálló tárcaként, és nyitott kérdés az informatikai minisztérium jövője is.

Az Igazságügyi- és a Pénzügyminisztériumot meg kell erősíteni, mert ezeknek kell lenniük kormányzati pilléreknek - hangsúlyozta az SZDSZ-es politikus.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Fodor Gábor a minisztériumokról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást