Az SZDSZ-nek elege van Semjénből

InfoRádió / MTI
2006. március 25. 16:58
A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke szerint elég volt a devianciából, a meleg tisztességből és abból az értékrombolásból, amit az SZDSZ művel. A liberálisok közleményben tudatták: nem tűrik tovább a politikus sértéseit.

Itt az ideje annak, hogy egyszer és mindenkorra eltűnjenek a magyar politikai életből - utal a szabad demokratákra Semjén Zsolt a KDNP nagygyűlésén.

"Az SZDSZ a devianciát propagálta, mi pedig, kereszténydemokraták a magyar nép óriási többségének támogatásával a normalitás védelmezői vagyunk" - mondta a fideszes-KDNP lista negyedik helyezettje.

A politikus bírálta Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek azt a kijelentését, hogy a vallás magánügy.

Semjén Zsolt - Mindszenty bíboros 1946-os szavait idézve - kijelentette: ahol a vallás magánügy, ott korrupcióba, bűnbe, kegyetlenségbe fordul az élet.

Hozzátette: Hitlerék is magánügynek tekintették a vallást, "jött is utána Gestapo, Auschwitz, börtön".

"Ámokfutó az országban"

A szocialisták identitásválsága és az SZDSZ mesterkedése "rászabadított egy ámokfutót az országra, aki most zilálja szét Szent István örökségét" - utalt Gyurcsány Ferenc kormányfőre a KDNP elnöke.

Úgy vélte, az MSZP-SZDSZ-kormány szellemi és fizikai rombolást hajtott végre, az ország egy dél-amerikai banánköztársasághoz kezd hasonlítani.

Semjén Zsolt beszéde végén párhuzamot vont a mostani parlamenti választás és az 550 évvel ezelőtti nándorfehérvári győzelem között, hangsúlyozva: szövetséget kötve, egységesen akkor is sikerült diadalmaskodni a magyarokra rontó pogányok felett.

Az SZDSZ-nek Semjénből van elege

"Mi, liberálisok nem tűrjük tovább Semjén Zsolt sértegetéseit" - közölte az SZDSZ.

Semjén Zsolt szombati nyilatkozata, amelyben Hitlerrel példálózik, túlmegy azon a határon, amelyet egy "mégoly ultrakonzervatív politikustól eltűrünk" - fogalmaz a párt.

A közlemény szerint az SZDSZ továbbra is fenntartja, hogy a vallás magánügy.

Az SZDSZ meggyőződése, hogy "ez a hitleri példa, és ez az engesztelhetetlen gyűlölet a keresztényeket, más vallások követőit és az ateistákat egyaránt felháborítja".

A kisebbik kormánypárt szerint a kampány végére világosan látszik a "konzervatívok valódi arca, őszintévé lett a Fidesz politikusainak kommunikációja".


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lukács Tamás, a KDNP szóvivõje a párt terveirõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást