New York-i utat nyerhet, aki idézi Mikolát

InfoRádió / MTI
2006. március 24. 12:52
Az SZDSZ felháborítónak tartja és elutasítja a Fidesz kormányfőhelyettes-jelöltjének az elmúlt napokban tett kijelentéseit, és felszólítja a nagyobbik ellenzéki pártot, hogy fejezze be a "kettős beszédet" - közölte Fodor Gábor és Gusztos Péter ügyvivő.

A szabad demokraták kifogásolják, hogy Mikola István Pécsett "szinglikből összeálló hordáknak" nevezte a Budapest Parádé résztvevőit.

Gusztos Péter bejelentette, hogy az SZDSZ játékot hirdet, és Mikola István "legjobb" idézeteit várják.

A résztvevők között egy New York-i repülőutat sorsolnak ki, utalva ezzel a Szex és New York című televíziós szinglisorozatra.

Gusztos Péter a Fidesz elnökének reggeli nyilatkozatára utalva azt mondta: Mikola István őszinte politikus, éppen ezért pontosan fogalmaz, és inkább Orbán Viktornak kellene őszintén megmondania, mit gondol Mikola István elveiről, illetve arról, hogy ha kormányra kerülnek, valóban be akarja-e emelni a kabinetbe az "ultrakonzervatív" nézeteket valló miniszterelnök-helyettest.

Fodor Gábor arra hívta fel a figyelmet, hogy Mikola István a Fidesz vasárnapi kongresszusán olyan cinikus kijelentést tett a határon túli magyarokkal kapcsolatban, amilyet évek óta nem lehetett hallani a magyar politikában.

Mint mondta: ezek szerint a nagyobbik ellenzéki pártot nem a határon túli magyarok sorsa izgatja, nem az értük érzett felelőség a fontos a számukra, hanem az, hogy a hatalmat 20 évre megszerezzék.

"Az a meggyőződésünk (...), hogy egyfajta kettős beszédet folytat a Fidesz, Mikola István kimond bizonyos dolgokat, majd utána a Fidesz vezetői finom elhatárolódásokat tesznek (...), tehát a jó rendőr-rossz rendőr szerepéről van szó. Jön Orbán Viktor, ő a jó rendőr, és azt mondja, hogy pontosabban kell majd fogalmazni a kampányban, van a rossz rendőr, ez pedig Mikola István jelen pillanatban, aki kimondja sokuknak a vágyát" - fogalmazott Fodor Gábor.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Fodor Gábor Mikola Istvánról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást