A vallásosok jobban viselik a főnöküket

Infostart
2006. március 24. 07:19
A nők érzékenyebbek a munkahelyi stresszre, mint a férfiak. Emitt többször is betegednek meg. A vallásos emberek viszont jobban viselik a stresszt, mint mások.
Népszabadság

A nők sokkal érzékenyebbek a munkahelyi stresszre, és gyakrabban is betegszenek meg emiatt.

Hétévente megkétszereződik a munkahelyi problémáktól erősen szenvedők száma Magyarországon - állítják a Semmelweis Egyetem kutatói. A vallásos emberek viszont jóval ritkábban betegednek meg, mint mások.

Ma már minden második munkavállalót rossz és sokszor szükségtelen stresszhatások érik. A magyar magatartáskutatók hétévente végeznek felmérést ezekről az ártalmakról, és azt tapasztalják, hogy egy ilyen periódus alatt megkétszereződik a stressztől szenvedők száma.

A lap arról is beszámol, hogy miközben a magyar tejfeldolgozók termelése egyre csökken, néhány magyar cég új piacokat szerez, kihasználva az iszlám világ dán sajtokkal szembeni bojkottját. A három magyar fehérkrémsajt-gyártó közül a Kőröstej és a Sole-MiZo is jelentősen növelte eladásait a térségben, míg a Kisteleki M+M az árait tudta feljebb srófolni az arab országokban.

Magyar Nemzet

Egy otthon szülő nő és négy segítője ellen nyújtott be vádjavaslatot a napokban a BRFK. A feljelentést a SOTE II. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának igazgatója tette.

A károsodással született kisfiú 2003 decemberében jött világra, és 2004 júliusában halt meg. A szülésnél egy szülész-nőgyógyász, egy pszichiáter és két szakképzett szülésznő volt jelen. A kirendelt orvos szakértők szerint a baba ellátásának személyi és tárgyi feltételei nem voltak meg.

Világgazdaság

A lap arról számol be, hogy a választásokig vélhetően nem tér magához a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, sőt a voksolások lezajlása után is csak a kormányalakítás hozhat érdemi javulást.

Az elemzők egyetértenek abban, hogy a választásokig továbbra is a külföldi hangulat gyakorolhatja a legnagyobb hatást a magyar és a régió börzéire.

A szakemberek szerint annak ellenére sem várható árfolyam-emelkedés, hogy a magyar papírok nem számítanak drágának, így a tőkepiaci kitettség bizonyos mértékű csökkentésével senki nem követhet el nagy hibát.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást