Gyurcsány: nincs mese, folytatni kell az egészségügy átalakítását

InfoRádió / MTI
2006. március 23. 13:28
Elkészült a szív- és érrendszeri megbetegedések elleni nemzeti program - jelentette be a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc a kőbányai Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet készülő épülettömbjének megtekintése után azt mondta: a sürgősségi rendszer átalakítása, a csecsemő- és gyermekegészségügyi, valamint a nemzeti rákellenes cselekvési terv meghirdetése után ez a negyedik nagy program, amelyet a szakma készített el.

Az MSZP kormányfő-jelöltje megismételte, hogy a szocialisták szerint az egészségügyi struktúrán is változtatni kell, nem elég csak több pénzt ígérni az ágazatnak.

"Aki azt mondja, hogy a magyar egészségügybe csak pénz kell, az azt hiszem, hogy nem mond igazat. Az igazságnak csak az egyik felét tudja, és őszintén szólva, a könnyebbik felét mondja" - fejtette ki a kormányfő.

Ameddig az egészségügy a szocializmus egy darabkája, addig igazságtalan lesz a rendszer - mondta Gyurcsány Ferenc.

Budapest lakosságának ellátását 4-6 jól felszerelt intézménnyel el lehet látni, de sokkal szorosabb együttműködést kell a klinikák, az  állami intézetek, a fővárosi kórházak között kialakítani - vélekedett a kormányfő.

Hozzátette: az egészségügyben nem kevesebb, hanem több változtatásra van szükség.

"Nincs mese. Aki kevesebbet mond, az lehet, hogy azt gondolja, hogy jót tesz az országnak, az egészségügynek. Nincs igaza, változtatni kell" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.