Etyek készül Brad Pitt fogadására

Infostart
2006. március 23. 07:17
Épül Etyekwood, Felvidékre tart a magyarországi tőke, és Állami beavatkozásra vár a távhőszolgáltatás - címek a reggeli lapokból.
Népszabadság

Enyhe MSZP-fölény, nincs kormányváltó hangulat - így összegezhető a Szonda Ipsos márciusi felmérése. A biztos pártválasztók körében az MSZP 46 százalékon, a Fidesz pedig 43 százalékon áll. A két nagy párton kívül az SZDSZ juthat még be a parlamentbe.

Magyar Nemzet

Felvidékre tart a magyarországi tőke. Úgy látszik, Szlovákia az utóbbi időben nemcsak a világcégek, hanem a magyar vállalatok körében is népszerű befektetési terület lett. Kérdés azonban, hogy a regionális terjeszkedés vagy a magasabb magyarországi működési költségek lefaragása céljából választják északi szomszédunkat.

Világgazdaság

A tervezett szélerőművek alig több mint felét építhetik fel a villamosenergia-hálózathoz való csatlakozási szerződést megkötött beruházók. A Magyar Energiahivatal szakértői szerint a hazai villamosenergia-hálózat legfeljebb 330 megawatt szélenergia-kapacitást képes elviselni, miközben az ártámogatási rendszer is fenntarthatatlan.

Napi Gazdaság

A napokban az összes szakhatósági engedély jogerőre emelkedik, és hamarosan megkezdődhet a csaknem 50 ezer négyzetméter alapterületű etyeki Korda Stúdió építése. Állítólag a stúdió alapkövét tavasszal teszik le. Első ütemben hat stúdiót építenek.

Portfolio.hu

A nagy- és a kisfogyasztói gázáraknak az EU korábbi tagállamai szintjéhez fokozatosan igazított aránya még ebben a helyzetben is enyhíti azt a piaci nyomást, amelyet már 15 éve kénytelen a távhőszolgáltatás elviselni. Az erősödő vállalkozási kezdeményezést a jövőben csak piacvédelemmel lehet kivédeni.

Index

Az életben maradáshoz szükséges atombiztos eszközöket és lejárt szavatosságú kekszeket találtak egy hosszú ideje elfelejtett raktárban a New York-i Brooklyn híd alatt. A hidegháborús raktárat, amelyre most véletlenül bukkantak rá, az ötvenes években alakították ki. Érdekesség, hogy az élelmiszert tartalmazó bádogdobozokon a dátum 1962, a kubai rakétaválság időpontja.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Enyhe MSZP fölény, nincs kormányváltó hangulat
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
A Felvidékre tart a magyarországi tõke
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hamarosan lerakhatják Etyekwood alapkövét
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást