Giró-Szász: szemfényvesztés és kiútkeresés

Infostart
2006. március 20. 07:33
A Századvég Alapítvány igazgatója szemfényvesztésnek nevezte, hogy Gyurcsány Ferenc programja, amely a második nemzeti fejlesztési terven alapul, nem egyezik a szocialista kongresszus által elfogadott programmal. A Fidesz terve szerinte azt üzeni, hogy van kiút az alagútból.

A politikai elemző az InfoRádióban azt mondta: Gyurcsány Ferenc a 2007 és 2013 közötti időszakra hirdeti fejlesztési tervet. Az MSZP kongresszusa által elfogadott négyéves kormányprogramban viszont nincsenek benne az európai uniós támogatásokra is épülő fejlesztések.

Giró-Szász András mindezt marketing szempontból "ügyes húzásnak" nevezte, a választók szempontjából viszont szemfényvesztésnek.

A Századvég Alapítvány igazgatója szerint a szocialisták a választásokig hátralévő időben az érzelmekre játszanak. A kormányzati politika protest hangulatot próbál gerjeszteni a Fidesz 1998 és 2002 közötti kormányzásával szemben.

A Fidesz ezzel szemben azt képviseli, hogy van kiút az alagútból - jelentette ki Giró-Szász András. Hangsúlyozta: Orbán Viktor elutasítja azt a fajta szembeállítást, amely szerint az egyik oldal a köztársaságot és a demokráciát védi, míg a mások oldal veszélyt jelent mindezekre.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást