Újabb választási botrány: határátlépés vagy ávós módszerek?

Infostart
2006. március 17. 18:05
Az MSZP szerint a Fidesz nemcsak Gyulán, hanem az egész országban adatbázist készít pártszimpatizánsairól. A Fidesz ugyanakkor ávós módszerekkel vádolja a nagyobbik kormánypártot.

Közpénzből fizetett állami alkalmazott volt az a férfi, aki Gyulán egy választási névjegyzéket tárolt munkahelyi számítógépén. Ezen a név, a cím és a telefonszám mellett a pártszimpátiát is feltüntette.

A szocialisták szerint az adatokat a Fidesznek gyűjtötték, az elmentett információk pedig időről időre frissültek, mégpedig Budapestről. A szocialisták azt állítják F. László kapcsolatban állt egy fővárosi központtal, valamint G. Imrével a helyi Fidesz-jelölt kampányfőnökével.

Gál J. Zoltán, az MSZP kommunikációért felelős vezetője azt mondta, hogy az adatbázis egyértelműen választási célokat szolgált. Hozzátette: az adatbázis építése az egész országban folyhatott.

MSZP: a Fidesz átlépett egy határt

A kommunikációs vezető leszögezte: a gyulai férfi több törvényt is megsértett, amiért szabadságvesztésre is ítélhető. Mint Gál J. Zoltán fogalmazott: a Fidesz, az illegális adatbázis létrehozásával átlépett egy határt, amely a rivalizálást a polgárháborútól, a biztonságot pedig a félelemtől választja el.

Az MSZP többek között arra vár választ Orbán Viktor Fidesz-elnöktől: mióta vezetnek ilyen jegyzéket, hány ember gyűjtött adatokat, ki döntötte el és mi alapján, hogy valaki szimpatizáns, ellenfél vagy bizonytalan, illetve hogy milyen módon szerezték meg az információkat.

Fidesz: az MSZP ávós módszerekkel dolgozik

A Fidesz alelnöke szerint a szocialiták saját, szolnoki illegális adatbázis botrányukat konstruálták meg Gyulán is. Pokorni Zoltán szerint az MSZP módszerei az ÁVÓ-s időket idézik.

Arra a kérdésre, hogy történt-e törvénysértés, az ellenzéki politikus azt felelte: igen, Szolnokon, ahol a szocialsita párt törvénytelenül gyűjtötte az adatokat.




KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást