Mikola egyszavas választ kapott Batiztól

Infostart
2006. március 17. 12:10
Nyílt levélben kért választ Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől az egészségügy átalakításáról a Fidesz Egészségügyi Egyeztető Fórumának elnöke. Mikola István lakonikus választ kapott a kormányszóvivőtől.

"Igaz-e, hogy ha MSZP-SZDSZ-vezetése marad az országnak, akkor az egészségügyi szolgáltatásokat közvetlenül a tb-hozzájáruláshoz kötik? Igaz-e, hogy a betegeknek fizetniük kell a gyógyszerek felírásáért és az orvosi vizsgálatokért? - kérdezte Mikola István.

A Fidesz kormányfőhelyettes-jelöltje arra is kíváncsi volt, hogy a koalíció a jövőben korlátozná-e a ma még korlátozás nélkül rendelkezésre álló szolgáltatásokat, köztük a támogatott gyógyszerek használatát.

Igaz-e, hogy a kórházak számát radikálisan csökkenteni akarják és az egészségügy problémáit nem a támogatások növelésével, hanem a betegek nagyobb áldozatvállalásával akarják megoldani? - tette fel a kérdést a politikus.

Batiz András kormányszóvivő válaszában csak ennyit írt: "Miniszterelnök úrnak címzett nyílt levelében megfogalmazott kérdéseire a válasz: nem".


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást