Mégsem hallgatják ki Rogánt

InfoRádió / MTI
2006. március 17. 11:11
A Fidesz kampányfőnöke levélben válaszolt a szerverügyben a rendőrség kérdéseire, ezért tanúként történő kihallgatása okafogyottá vált - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője.

Schőn Péter őrnagy elmondta: a fideszes politikus a rendőrség valamennyi kérdésére maradéktalanul válaszolt.

A rendőrség korábban levélben szólította fel Rogán Antalt, hogy tudassa a nyomozó hatósággal annak a három embernek a nevét, akiknek a felelősségét a Fidesz belső vizsgálata állapította meg a szerverügyben.

A szóvivő közölte: a szerverügyben a közelmúltban megérkezett a szakértői vélemény, a rendőrség annak kiegészítését kérte.

A budapesti székhelyű Relatív Kft. reklámügynökség ügyvezetője február 13-án feljelentést tett, és a rendőrség enne alapján indított nyomozást számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Hiller István, az MSZP elnöke február 13-án, sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a rendelkezésükre álló adatok szerint február 3-án a Fidesz egyik szerveréről hatoltak az MSZP választási anyagait tároló szerverre, és onnan adatokat töltöttek le.

Napokkal később Rogán Antal közleményben tudatta: az ügyben belső vizsgálatot rendelt el, melyben megállapították három ember lehetséges felelősségét, ezért őket felfüggesztették.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke március 3-án egy televíziós interjúban "kukkolásnak" nevezte a szerverügyet.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Péterfalvi Attila a pártok adatgyûjtésérõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást