Magyar-román egészségügyi megállapodás

InfoRádió / MTI
2006. március 16. 16:09
Határon átnyúló egészségügyi együttműködésről állapodott meg Magyarország és Románia egészségügyi minisztere. A két tárcavezető közölte: regionális projektek kölcsönös kidolgozásán is munkálkodnak.

Rácz Jenő magyar egészségügyi miniszter emlékeztetett arra, hogy a tavaly őszi magyar-román kormányülésen határozták el, hogy a két ország segíti egymást a népegészségügyi programok megvalósításában és a fejlesztésekben.

A most aláírt együttműködés népegészségügyi programokat, szerkezetátalakítást, egészségügyi fejlesztéseket és európai uniós közös fellépést tartalmaz.

A román egészségügyi miniszter arról beszélt, hogy a magyar tapasztalatokat nem lehet megkérdőjelezni, és szeretnék elsajátítani az itt látott példákat. Eugen Nicolaescu hozzátette ugyanakkor, hogy hazájában is komoly lépések történtek az egészségügy területén.

A román egészségügyi tárca vezetője szerint regionális projektek kölcsönös kidolgozásán dolgoznak. Eugen Nicolaescu közölte: egyetértettek Rácz Jenővel abban, hogy közös tervek megvalósítása a lakosok egészségi állapotának javítását szolgálja.