Kommandósok az ünneplők között

Infostart
2006. március 16. 10:08
A március 15-ei megemlékezések egyes helyszínein, a Parlamentnél és a Nemzeti Múzeumnál kommandósok és mesterlövészek figyelték a tömeget. Az ORFK kommunikációs igazgatója azt mondja: nem volt túlbiztosítás, megelőző rutinmunkáról volt szó.

Garamvölgyi László az InfoRádióban hangsúlyozta: a nemzeti ünnepek rendezvényein sok védett személy vesz részt. Nemcsak magyar közjogi méltóságok, hanem a diplomáciai képviseletek munkatársai is.

A Köztársasági Õrezrednek kell biztosítani a programok helyszíneit, és ez a szervezet dönt a védelem módjáról is. Idén nem kellett a szokásostól eltérő, rendkívüli intézkedést elrendelni, legfeljebb azért láthattak több kommandóst az emberek, mert külföldről több magas rangú vendég érkezett Magyarországra, a közelgő parlamenti választások miatt - mondta.

Garamvölgyi László hozzátette: a helyszíneket biztosító rendőröknek lehetőségük van arra, hogy felvételt készítsenek, ám ha ezt nem használják fel valamilyen bűncselekmény bizonyítására, akkor 72 órán belül meg kell semmisíteniük.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást