Orbán: Eljött a cselekvés ideje!

InfoRádió / MTI
2006. március 15. 17:21
Eljött a cselekvés ideje - üzente Orbán Viktor, a Fidesz elnöke pártja budapesti, a Dózsa György szobornál rendezett ünnepi nagygyűlésén. Selmeczi Gabriella fideszes szóvivő szerint 150 ezren vettek részt a megemlékezésen.

A politikus közölte: március 15. üzenete 2006-ban az, hogy nemzeti programra van szükség, amely mögé minden magyar ember fel tud sorakozni.

A Fidesz elnöke arról beszélt, hogy 2006-ban - hasonlóan 1848-hoz - választás előtt áll az ország.

"Egy ember erőlteti ránk a programját", vagy nemzeti programunk lesz, nemzetközi, vagy nemzeti érdekeket szolgálunk, mások, vagy a magyarok lesznek a legfontosabbak az országban, kiszolgáltatott nép maradunk, vagy cselekvő nemzet leszünk - sorolta az alternatívákat Orbán Viktor.

A pártelnök szerint a magyar nemzet ma új gazdaságot, új politikát és új államot kíván.

Olyan új gazdaságot, amely tisztes megélhetés biztosító munkát nyújt mindenkinek, olyan új államot, amely nem irányítani, hanem megvédeni akarja az embereket, tökéletesen szervezett, cselekvő, mozgékony és magas erkölcsi színvonalon áll és olyan új politikát, amely osztozik saját népe sorsában, és nem "kiváltságosok kasztjaként" magasodik a nép fölé, amely "magyar szemmel" nézi a világot és magyar szívvel érez.

"Három hét van hátra a döntő pillanatig. Eljött a cselekvés ideje. Ne feledjétek, egységben az erő" - jelentette ki.

<

Fidesz a
Tabánban

Orbán Viktor hozzátette: "Négy éve várjuk, hogy eljöjjön a pillanat, türelmesen, okosan és fegyelmezetten vártuk, hogy újra lehessen nemzeti programja, hogy újra lehessen nemzeti kormánya Magyarországnak. Tudjuk mit akarunk".

"Ma még nem is képzeljük, mi mindent érhetünk el néhány hét múlva, amikor a hóval együtt elolvad a jelenlegi hatalom, és a téllel együtt távozik a sikertelen négy év minden őszintétlensége, kíméletlensége, gőgje és önteltsége, és akkor Magyarországra ismét beköszönt a tavasz, a megújulás az emberség és a tetterő" - fogalmazott, kijelentve, hisz abban, hogy Magyarország jövője a magyar nemzet, "nem idegen hatalmak, nem nagyvállalatok vagy bankok".

"Sorsfordulóhoz értünk"

Schmitt Pál, a párt alelnöke azt mondta, hogy a rendszerváltozás után Magyarország ismét sorsfordulóhoz érkezett.

Le kell zárni, ami eddig volt, mert az már nem szolgálja a jövőt - jelentette ki.

Az elmúlt időszakban "átvitt értelemben rabjai lettünk magunk megkeseredettségének, kishitűségének", ez most az ellenség, amely ellen össze kell fogni - mondta Schmitt Pál.

Hozzátette: "Készen állunk a felelős tettek végrehajtására".

Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője úgy vélekedett, hogy nincs médiaegyensúly Magyarországon.

"Magyarországot a média szempontjából ma nem sorolják a jobb helyek közé" - jelentette ki a szónok, aki a Fidesz-kormány idején kormányszóvivőként tevékenykedett.

Szerinte a sajtó tekintélyes része jelenleg "az ellenzék vegzálásában éli ki magát", ahelyett, hogy a hatalmat figyelné, és ellenőrizné, így "amíg a baloldal van hatalmon, a kormány nyugodtan matathat".


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást