Vádemelési javaslat a honvédségi tender miatt

Infostart
2006. március 13. 15:44
Vesztegetés miatt vádemelést javasol a Nemzeti Nyomozó Iroda a Magyar Honvédség, illetve a Honvédelmi Minisztérium egy-egy közalkalmazottjával szemben. Az ügynek öt gyanúsítottja van.

Már elkészítette vádjavaslatát a Nemzeti Nyomozó Iroda egy vesztegetési ügyben, amelynek gyanúsítottja a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium egy-egy közalkalmazottja, egy multinacionális cég tisztségviselője, valamint egy vidéki cég képviselője és alkalmazottja.

A Nemzeti Nyomozó Iroda 2004 júniusában rendelt el nyomozást a hadsereg távközlési hálózatának fejlesztésével kapcsolatos vesztegetési ügyben - mondta az InfoRádiónak Sorbán Zoltán százados.

A gyanúsítottak nem tettek vallomást, most szabadlábon védekeznek. A százados hozzátette: bizonyítékaik vannak arra, hogy az egyik honvédelmi alkalmazott pénzt fogadott el.

A vesztegetésről a Honvédelmi Minisztérium tett bejelentést, miután ezt a tárca belső vizsgálata kiderítette. A tárca két alkalmazottját felmentették állásából.

A minisztérium belső vizsgálata egyébként azt állapította meg, hogy a két alkalmazott adatokat adott át egy német cégnek, amely végül megnyerte az egy-másfél milliárd forintos tendert, amelyet a távközlési hálózat fejlesztésére írtak ki.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást