eur:
394.33
usd:
370.43
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Kövér László a "feketeöves kommunistákról"

Az ország legsúlyosabb baja az eladósodás - mondta a Fidesz országos választmányának elnöke egy lakossági fórumon Sümegen.

Kövér László utalt arra, hogy az ország még mindig a "kommunisták által felvett" hitelek kamatait fizeti.

A hitelfelvevők nevesíthetők: Fekete János és bűntársai - fogalmazott a politikus, utalva a Magyar Nemzeti Bank volt első elnökhelyettesére.

"Most azt mondják ezek, ugyanakkora hitelfelvétel után, hogy az nem probléma, mi több, ki akarják tüntetni azt, aki az országnak a legsúlyosabb károk egyikét okozta" - mondta a választmányi elnök.

Kövér László szerint a köztársasági elnök egyelőre "húzódozik aláírni a kitüntetési listát", mert azon több olyan "feketeöves kommunista" van, mint például Fekete János.

Õt akarják "ezek kitüntetni az életművére tekintettel. (...) Van neki életműve, az kétségtelen tény, mind a mai napig azt nyögi ez az ország" - fogalmazott.

A Fidesz választmányi elnöke szerint csak az idén 822 milliárd forintba kerül a hitelek kamatainak kifizetése.

Kövér László az oktatáspolitikáról úgy vélekedett, hogy Magyar Bálint szakminiszter "módszeresen, ördögi profizmussal veri szét" a magyar oktatási rendszert az óvodától az egyetemig.

"Ha ezek még maradnak, a Harry Potter lesz a kötelező olvasmány, és nem az Egri csillagok" - mondta.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×