Hatvanmillióért szagtalanítanak Budapesten

Infostart
2006. március 13. 18:02
Hatvanmillió forintot fordít a Fővárosi Önkormányzat idén a társasházak szeméttárolóinak szagtalanítására. Azt, hogy melyik házakat érinti a program, egy hónapon belül döntik el a kerületi önkormányzatok - mondta el az InfoRádióban a fővárosi MSZP frakcióvezetője.

Gy. Németh Erzsébet közölte: tavaly indította el a szagtalanítási programot a Fővárosi Önkormányzat, ekkor próbálták ki azt a granulátumot, amely a szerves anyagok bomlásából keletkező szagokat vonja magába.

A pozitív visszajelzések alapján döntött úgy az önkormányzat, hogy idén 60 millió forintot fordít a programra, ennek segítségével 200 ezer ember szabadulhat meg a szeméttárolók bűzétől - hangsúlyozta a politikus.

A granulátum hatása hosszan tart, első körben a szemétledobókat és a kukákat kívánják szagtalanítani, később a források függvényében szó lehet a szeméttelepek, a kukásautók, de akár a BKV buszainak szagtalanításáról is - tette hozzá Gy. Németh Erzsébet.

A szocialista frakcióvezető elmondta: a programban húsz kerület vesz részt, a helyi önkormányzatok döntenek a granulátum szétosztásáról, a lakótelepek és a nagy lakótömbök kaphatják meg ezt a lehetőséget. A program áprilisban indul.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Gy. Németh Erzsébet a szagtalanításról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást