Demján: a pártok birkát csinálnak a választókból

Infostart
2006. március 13. 18:30
Szigorúan ellenőrzi és osztályozza a pártokat a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége. A Demján Sándor által vezetett szervezet a hatalomra kerülők folyamatos számonkérésére készül.

A pártoknak már a választási kampányban sem arról kellene beszélniük, hogy ki tud több pénzt szétosztani, hanem arról, hogy miből, illetve, hogy miként lehet növelni a versenyképességet - mondta el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének gazdasági fórumán a szervezet munkabizottságának elnöke.

Lőrincze Péter szerint a pénzügyi politika eddig rossz úton járt, mert az államadósság növekedéséből finanszírozta a bérek emelkedését.

A vállalkozók szövetsége 10 pont teljesülését fogja számon kérni a pártoktól, az első osztályzatok március végére készülnek el. A vállalkozók a legtöbb ponttal azt jutalmazzák majd, ha a megígért kedvezményeket kellő szigorúsággal, tehát fedezettel építik be a költségvetésbe.

Szintén elvárják, hogy egy párt akár még ellenzékből is támogassa a kormányoldalt, ha egy reform elindításához kétharmados törvényre van szükség.

Mi több, a szövetség ezt még a szükséges, de népszerűtlen intézkedések esetében is elvárja a politikusoktól.

Demján szerint a választási ígéretek teljesítés csődöt hoz

Demján Sándor, a vállalkozók szövetségének elnöke azt mondta: a politikai pártok birkát csináltak a választókból, akik érzelmi megosztottságuk - "akol-szemléletük" - alapján voksolnak.
Arra kért mindenki, hogy az érdeke szerint szavazzon.

Hozzátette: szükségesnek tart egy új társadalmi szerződést, amely meghatározná a fejlődés fő irányait. Szorgalmazta a munka becsületének visszaállítását, az erős szakképzés megteremtését.

Demján Sándor szerint a négy hitelminősítő intézet a politikát minősítette le.

Úgy fogalmazott: ha ez futballmeccs lenne, akkor a magyar politikusokat már régen kiállították volna. Rámutatott: ha a pártok teljesítenék az ígéreteiknek akár csak a felét is, akkor az euró 500 forint lenne, az ország pedig csődbe menne.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást