Az MDF szeretné a miniszterelnököt adni

InfoRádió / MTI
2006. március 13. 21:13
Az MDF legfeljebb kényszerhelyzetben lépne koalícióra a Fidesszel, és csak akkor, ha a jelenlegi kisebbik ellenzéki párt adhatná a miniszterelnököt. Erről az MDF elnöke beszélt siklósi fórumán.

Ez az egyetlen garancia arra, hogy valóban konzervatív, jobbközép értékekre épülő program valósuljon meg Magyarországon, és békesség legyen végre a közéletben, a politikai életben - fogalmazott Dávid Ibolya.

A politikus úgy vélekedett, hogy Magyarország fejlődésének az a fajta szembenállás és ellenkezés a gátja, amely a mai politikai életet jellemzi.

"Nincs párbeszéd, nincs szóértés, nincsenek közös megoldáskeresések, nincs felelősség hosszú távú programokért, és ez ma bénítja a gazdaság-, a társadalom- és a nemzetpolitikát" - jelentette ki az MDF elnöke, miniszterelnök-jelöltje.

Hozzátette: a két nagy párt mindig rosszabb és rosszabb helyzetet teremtett, már-már egész Magyarországot érzelmi és politikai csatározás színterévé tette.

Ebben a politikai környezetben az MDF az egyetlen, amely a tisztességes párbeszéd és a szóértés kovásza a közéletben és az Országgyűlésben - vélekedett Dávid Ibolya.

"Mi, magyar demokraták mindig is azt mondtuk, hogy kötelesek vagyunk együttműködni azokkal, akiket más a parlamentbe megválasztott (...). Kötelesek vagyunk egy-egy cél, eredmény elérése, törvény megszavazása érdekében együttműködni, bár tartós együttműködésre, koalícióra sem az SZDSZ-szel, sem az MSZP-vel nem vágyunk" - fűzte hozzá Dávid Ibolya.