eur:
394.47
usd:
370.34
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Árvíz: lezárták az alsó rakpartot Szegeden

A Tisza áradása miatt lezárták a szegedi alsó rakpartot, ugyanakkor az Országos Műszaki Irányító törzs ügyeletese szerint a Tiszán nem, a Krasznán, a Berettyón és a Fekete-Körösön viszont problémát okoz a magas vízszint.

Horkai András az InfoRádióban elmondta: összesen 906 kilométeren van árvízvédelmi készültség, ebből 147 kilométeren harmadfokú, közel 300 kilométeren másodfokú, és 460 kilométeren elsőfokú a készültség.

A Tisza vízszintje Szegednél elérte az 560 centimétert, ezért lezárták a városban az alsó rakpartot, a folyó várhatóan a hét folyamán önti el az utat.

A folyó szegedi szakaszán ugyanakkor nincs árvízvédelmi készültség, az első fokozatot 650 centiméteres vízállásnál rendelik el. A Tiszán valószínűleg a mederben vonul le az árhullám - tette hozzá Horkai András.

Az Országos Műszaki Irányító törzs ügyeletese hozzátette: több munkát adnak a Tisza mellékfolyói, a Krasznán és a Hortobágy-Berettyó felső szakaszán harmadfokú a készültség; a Fekete- és a Sebes-Körösön, a Zagyván és a Hortobágy-Berettyó alsó szakaszán pedig másodfokú.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×