Közlekedési káoszt okozott II. világháborús bomba

Infostart
2006. március 10. 11:03
Egy második világháborús bombát találtak a fővárosban, az I. kerületi Rác fürdőnél zajló építkezés során. Mivel a robbanószerkezetet a helyszínen semmisítették meg, a környéken lévő forgalmasabb utakat, így a Hegyalja utat is le kellett zárni, ami hatalmas torlódást okozott. Bár az útlezárások megszűntek, a környéken még mindig nagy a dugó.

A budapesti I. kerületben lévő Rác fürdőnél talált második világháborús bombát még megmozdítani is életveszélyes volt, ezért azt a helyszínen semmisítették meg - közölte az InfoRádióval Bucsák Mihály, a Honvéd Tűzszerész és Hadihajós ezred hadműveleti főnöke.

A szakember elmondta: a veszély miatt 100 méteres körzetben le kellett zárni a környéket, amibe beleesett a rendkívül forgalmas Hegyalja út is.

A környéken egyébként nem ez az első eset, hogy második világháborús bombát találnak, pár hónappal ezelőtt már ráleltek egy ugyanilyen típusú robbanószerkezetre - mondta a Honvéd Tűzszerész és Hadihajós ezred hadműveleti főnöke.

A Rác fürdőt mintegy hat milliárd forintos befektetés keretében újítják fel. Hotel és garázs is épül a környéken, valamint a tervek szerint itt lesz az egyik végállomása a fürdő és a Citadella közé tervezett siklónak.