Gyurcsány a baloldalra bízná az országot

InfoRádió / MTI
2006. március 10. 20:50
Az országot rá lehet bízni a baloldalra, mert ott sorsa jó kezekben van - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pécsi választási nagygyűlésén.

A kormányfő elmondta: biztos abban, hogy "április 9-én az ország arra fog szavazni, hogy azok kormányozzák tovább Magyarországot, akik az elmúlt években bizonyították: nem csak a fejük, hanem a szívük is helyén van".

"Azok kormányozzanak tovább, akik képesek egyszerre nyugalmat, erőt, biztonságot adni az országnak, akik értik, miről szól a hétköznapok világa, (...) képesek az országot jól képviselni Európában, a világban" - tette hozzá Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök úgy vélte: a baloldal az elmúlt hónapokban öntudatára ébredt, elsőként és eddig egyetlenként van programja Magyarország felemelésére.

A kormányfő szerint az MSZP Új Magyarország programja megmutatja, hogy lehet fejlődő, dinamikus gazdaságot teremteni, és ezt összekapcsolni a szociális igazságosság létrehozásával.

Gyurcsány Ferenc hozzátette: a magyar baloldal kiszabadult a régi vitákból; nem a múlt, hanem a jövő pártja, amely mind a tízmillió magyar ember számára a siker lehetőségét testesíti meg.

Magyarországnak nyugalomra és békére van szüksége, és mi leszünk azok, akik azt mondják: igen, megcsináljuk, mert Magyarország megérdemli - hangsúlyozta a miniszterelnök.