eur:
393.67
usd:
369.07
bux:
65762.96
2024. április 23. kedd Béla

Batthyány és Kossuth tiltakozik az SZDSZ-es kiállítás miatt

Levélben tiltakoznak Kossuth Lajos és Batthyány Lajos leszármazottai az ellen, hogy az SZDSZ a két neves történelmi alak viaszszobrát is bemutatja a Liberális Panoptikum nevű kampány-kiállításon. Batthyány Bálint a másik tiltakozó, Kossuth László nevében is nyilatkozva az InfoRádiónak elmondta: tisztában vannak azzal, hogy nincs joguk kisajátítani a felmenőiket, de tiltakoznak az ellen, hogy azokat bárki reklámcélokra használja fel.

"Megdöbbentünk és rossz érzéssel fogadtuk. Semmiképpen nem tudunk azért lelkesedni, hogy kampánycélokra használják fel ezt a két történelmi személyiséget" - hangsúlyozta az InfoRádióban Batthyány Bálint.

A két államférfi leszármazottai Kuncze Gábornak írtak levelet őseik kampánycélokra való felhasználása ellen tiltakozva.

Batthyány Bálint kiemelte: nem akarják kisajátítani felmenőiket, hiszen mindkét államférfi "a magyar nemzet tulajdona".

"Azért az engedtessék meg nekünk, hogy olcsó, akármilyen reklámkampány célokra ezt a két nevet ne használják fel" - fogalmazott a Batthyány-leszármazott.

Batthyány Bálint hozzátette: nem azzal van gondjuk, hogy az SZDSZ állítja ki a viaszfigurákat, ha az ellenzéki pártok tennék ugyanezt egy "konzervatív panoptikumban", az ellen is tiltakoznának, és elvárnák, hogy előtte egyeztessenek a családokkal.

Az InfoRádió megkereste az SZDSZ-t is. Horn Gábor kampányfőnök úgy reagált: a párt szerint senkinek, még a leszármazottaknak sincs joguk kisajátítani a történelmi hősöket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Visszahúzták a forintot a kamatdöntés után

Visszahúzták a forintot a kamatdöntés után

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×