Szakbizottsági nem a 14. havi nyugdíjra

Infostart
2006. március 8. 12:43
Nem tartotta általános vitára alkalmasnak az Országgyűlési Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága a 14. havi nyugdíjra vonatkozó, fideszes képviselők által benyújtott törvényjavaslatot.

Kóródi Mária SZDSZ-es képviselő a bizottságban azt mondta: a Fidesz politikai színjátékot folytat, mert tisztában van azzal, hogy a jelenlegi kampányidőszakban erről a javaslatról már nem hozhat döntést a parlament, mégis úgy tesz, mintha ez lehetséges volna, csak a kormánypártok akadályoznák.

A képviselő szerint, ha valóban komolyan gondolja a Fidesz a 14. havi nyugdíjat, akkor terjessze a javaslatot a megalakuló új parlament elé, amely azt érdemben vitathatja meg.

Fidesz: a jelenlegi parlament is dönthet

Harrach Péter fideszes politikus az előterjesztők képviseletében nem fogadta el ezt az érvelést, szerinte a jelenlegi parlament is dönthet a kérdésről.

Horváth János, az ellenzéki párt képviselője azt mondta: nincs olyan szabály, amely szerint jelenleg ne lehetne a 14. havi nyugdíjról a parlamentben általános vitát folytatni és erről dönteni.

Az Országgyűlés elnöke a múlt héten hívta össze a parlament rendkívüli ülését, amelyen a Fidesz kezdeményezésére az Otthonteremtés plusz programról, a 14. havi nyugdíjról és a Nomentana-ügyben kezdeményezett vizsgálóbizottságról vitázhatnak a képviselők.

Az MSZP jelezte: nem vesz részt az ülésen.