eur:
393.05
usd:
367.79
bux:
65888.04
2024. április 24. szerda György

Meglékelik a magyar kalózok Hollywoodot

Nyerésre állnak a magyar filmkalózok Hollywood-dal szemben, miután több mint száz millió dolláros veszteséget okoznak évente az amerikai filmiparnak.

Filmkalózok aranykora

A Népszabadság írja, hogy a magyarországi kalózmásolatok miatt Hollywood 102 millió dolláros veszteséget könyvelhet el - derül ki a tengerentúli szerzői jogvédő hivatal, az IIPA jelentéséből.

Számításaik szerint a magyar piac 73 százalékát terítik be a kalózkiadványok, ezzel Magyarország a filmlopás világranglistájának egyik vezető országa lett.

Japán mangahős indul az űrbe

Az Index bemutatja Dice-K-t, a világ negyedik fizetős űrturistáját, aki húszmillió dollárt fizetett ki az élményért az utat szervező Space Adventures-nek.

A 34 éves japán férfi az internetből gazdagodott meg, szereti szőkére festeni a haját, és rajong a képregényekért.

Az orosz űrhivatal már hivatalosan is felvette Dice-K-t az űrhajósjelöltek közé, és a férfi aláírta az utazás részleteit tartalmazó szerződést a szervező céggel.

Rászáll a gyógyszerpiacra az APEH

A Napi Gazdaság beszámolója szerint meglepetésként érte a gyógyszerforgalmazókat, hogy felkerültek az APEH "most wanted" listájára, vagyis azon tevékenységek körébe, amelyeket az adóhivatal kiemelten tervez vizsgálni az idén.

A listán szereplő ágazatokról nyilván azt feltételezi a hatóság, hogy az átlagosnál nagyobb az esélye az esetleges visszaéléseknek vagy jelentős költségvetési kiadási kapcsolatok jellemzőek rájuk.

Koncentrálódó közbeszerzések

A Világgazdaság összefoglalójából kiderül, hogy jelentősen koncentrálódott a közbeszerzési piac az elmúlt hat év alatt. Egyre kevesebb szervezet írja ki a pályázatok mind nagyobb hányadát, és a nyertesek is egyre szűkebb körből kerülnek ki.

Érzik ezt a vállalatok is, szerintük nehézkes és bonyolult a pályáztatás, és ez elrettenti a kisebb vállalkozásokat. Érdekképviseletek szerint a magyar tulajdonú cégeket előnyben kellene részesíteni a beszerzéskor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×