Szijjártó nem járt szerencsével

Infostart
2006. március 7. 11:18
A kormányülés előtt csak két miniszternek sikerült átadni a Fidesz Magyarország 2006 vitasorozatában érintett hat kormánytag közül a meghívót - mondta Szijjártó Péter, a nagyobbik ellenzéki párt szóvivője.

Az ellenzéki politikus közölte: a meghívót Kolber István regionális fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter, és Lamperth Mónika belügyminiszter nevében Juhász Gábor államtitkár vette át.

Szíjjártó Péter hozzátette: a vitában érintett másik négy kormánytag - Göncz Kinga szociális, Csizmár Gábor munkaügyi, Rácz Jenő egészségügyi miniszter és Nagy Sándor, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára - nem érkezett meg a tíz órakor kezdődött kormányülésre, ezért nekik a kormányfő titkárságán hagyta a meghívót.

Szijjártó István azt mondta: még nem fordult elő, hogy egy kormánypárt napi négy-öt indokot keres arra, miként tudja elkerülni a vitát.

Ha a Gyurcsány-kormány megfutamodik a vita elől, az azt jelenti, hogy a miniszterek nem tudják megvédeni az elmúlt négy év történéseit - mondta a szóvivő.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást