Gyurcsány újra a kóbor kutyákról

InfoRádió / MTI
2006. március 7. 07:37
A kóbor kutya hasonlat utalás volt a Magyar Vizsla című lapra, az abban megjelent hazugságokra és rágalmakra - közölte a miniszterelnök a közszolgálati rádióban.

Gyurcsány Ferenc úgy vélekedett, hogy az általa használt hasonlat nem különösebben bonyolult.

"Ha valaki kóbor kutyát küld az utcára, - utalás a Magyar Vizslára (...) -, akkor erre nem veszett róka a válasz. Hanem a kóbor kutyát, azaz a hazugságot és a rágalmat, azt el kell zárni a demokratikus nyilvánosság közéletéből" - mondta a kormányfő.

Gyurcsány Ferenc szerint a Fidesznél minden héten újabb botrányok vannak, és a nagyobbik ellenzéki párt, hogy ez ne "erodálja", a "botrányra botrány taktikáját" alkalmazza.

Így aki messze van a politikától, annak már fogalma sincs, hogy melyik a kreált és melyik a valóságos botrány - fűzte hozzá.

Gyurcsány Ferenc az MSZP február 25-ei nagygyűlésén beszélt először a kóbor kutyákról.

"És ha az embert megbántják, és ha az embert megsértik, és hogyha az emberre rágalmakat szórnak, akkor az ember megrázza magát és megy tovább, és nem veszi föl a kesztyűt. És ha valakik kóbor kutyákat kergetnek ki az utcára, erre a válasz nem az, hogy mi pedig veszett rókákat. A válasz az, hogy a kóbor kutyákat befogjuk és telepre visszük, a városokat, országunkat megvédjük" - mondta a miniszterelnök.

Áder János fideszes frakcióvezető később azt mondta: ez nem jelent mást, mint hogy Magyarország miniszterelnöke a vele vitázókat telepre akarja vinni.