Herényi: több MDF-es politikust is megfenyegettek

Infostart
2006. március 3. 17:49
Az MDF frakcióvezetője szerint nem egyedi eset az, ami Romsics Imrével történt, mert a párt több jelöltjét is megfenyegették. Herényi Károly az InfoRádióban felkérte a Fidesz vezetőit, hogy nevezzék meg a politikai felelősöket.

Az MDF frakcióvezetője szerint a rendszerváltás óta nem fordult elő, hogy egy párt úgy megszegné a választási eljárásról szóló törvény alapelveit, mint a Fidesz.

Herényi Károly hangsúlyozta: nem az MDF és a Fidesz konfliktusáról van szó, hanem a demokrácia veszélyeztetéséről. "Ezért nem elég az, hogy a Fidesz visszavonta képviselőjét a jelöltségtől, hiszen Bagó Zoltán egyértelműen utasítást hajtott végre" - fogalmazott a frakcióvezető.

Orbán Viktor Fidesz-elnök Dávid Ibolya MDF-es pártvezetőhöz írt bocsánatkérő leveléről Herényi Károly azt mondta: a kialakult helyzetet egy bocsánatkéréssel nagyon nehéz helyretenni. "Ezért én azt kérem a Fidesz vezetőitől, hogy nevezzék meg, ki volt az, aki Bagó Zoltánt erre utasította, ki a történet politikai felelőse" - mondta az MDF frakcióvezetője.

Herényi Károly közölte: információik szerint nem egyedi, elszigetelt esetről van szó, mivel az ország számos választókörzetében előfordult hasonló eset. Éppen ezért vizsgálatot indítanak az MDF-en belül, az eredményről pedig a jövő héten tájékoztatnak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Az MDF frakcióvezetõje, Herényi Károly
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást