Csak az mehetett színházba, aki az MSZP-nek adta az ajánlószelvényt?

Infostart
2006. március 3. 08:37
A baleset egyetlen túlélője tagadja a hejcei repülőgép-katasztrófa vizsgálatának megállapításait; javulnak az iroda-piaci hozamok; óvatosan bánnak a pártok a kampányban az egészségüggyel; kopogtatócédulát kértek a belépőjegyért; korlátozzák a külföldi befektetéseket Oroszországban; nőhet a sertésállomány. Címek a reggeli lapokból.
Index

A portál szerint nem ért egyet a hejcei repülőgépbalesetet vizsgáló jelentés megállapításaival a katasztrófa egyetlen túlélője, Martin Farkas. A szlovák sajtóban megjelenő nyilatkozatok és a védelmi miniszter által nyilvánosságra hozott nem végleges eredmények szerint a pilóták hibáztak, eltévesztették a magasságot, miután már áttértek műszeresről a szabad szemmel történő vezérlésre.

"Nem igaz az állítás, hogy a gép eltért az eredeti útvonaltól, mert tiszteletkört akart leírni a bázis felett" - reagált a vizsgálat jelentéseire Martin Farkas. Az egyetlen túlélő ostobaságnak nevezte a feltételezéseket. "Mindannyian siettünk haza" - mondta a 27 éves főhadnagy, aki azt is cáfolta, hogy valamiféle alkoholgőzös ünneplés folyt volna a fedélzeten.

portfolio.hu

A portál interjút közöl Chris Naylorral, a DTZ Hungary ügyvezető igazgatójával. A cégvezető szerint az irodapiaci hozamok idén nem mennek 6 százalék alá, habár megközelítik majd ezt a ma még szokatlannak tűnő szintet.

Az irodapiac legfontosabb jelensége a minőségi épületek hiánya, ez okozza ugyanis a hozamok folyamatos csökkenését. A kínálat szűkössége miatt legtöbbször a befektetők keresik meg a fejlesztőket.

A portfolio.hu kérdésére Chris Naylor elmondta, vidéki irodapiacról nem igazán lehet beszélni, Miskolcon és Debrecenben ugyanakkor feltehetően lesznek fejlesztések, és az elkövetkezendő 5 évben kisebb irodaházak épülhetnek ezekben a városokban. A DTZ Hungary ügyvezető igazgatója szerint a bevásárlóközpontok "boom"-ja lezárult Budapesten.

A piac mind a bérbeadható felületet, mind a vásárlóerőt nézve elért egy normális szintet, sokkal több új fejlesztést már nem bír el a piac.

Népszabadság

A lap szerint kíméletesen bánnak a választási programok az egészségüggyel. Sokat nem ígérnek, de természetesen nem is fenyegetnek.

A lap a Fidesz egészségügyi programjáról azt írja, Orbán Viktor mindenféle privatizációt kizárt, és nagy gyógyszerár-támogatást ígért az időseknek és a gyerekeknek.

A szocialisták egyelőre annyit közöltek: valódi biztosítási alapra kell helyezni a rendszert, és különös figyelem illeti a sürgősségi ellátást. Az SZDSZ az egymással vetélkedő biztosítókra építene.

E fázisban egyetlen párt sem haragítja magára az egészségügyben dolgozókat azzal, hogy megvallaná: mindenképpen átalakítaná a rendszert, amelynek évtizedes gondja, hogy aránytalanul nagy emberi és anyagi erőforrásokat emésztenek fel a kórházai, ezzel párhuzamosan messze nem jut elég a betegségmegelőző fázisokra, illetve a korai kezelésre.

Magyar Nemzet

A lap azt írja: ajánlószelvényt kértek a jegyekért cserébe azokon a rendezvényeken, ahol Veres János pénzügyminiszter, nyírbátori MSZP-s országgyűlési képviselőjelölt meghívására a Mikroszkóp Színpad társulata lépett fel a Hajdú-Bihar megyei Kislétán és Tiborszálláson.

Egy helyi lakos a lapnak azt mondta: öt jegyet szeretett volna igényelni a Humor házhoz jön című estre, ám mivel nem adott kopogtatócédulát, nem kapott jegyet sem. AZ MSZP nyírbátori elnöke cáfolta, hogy a jegyekért ajánlószelvényt kértek volna.

Világgazdaság

A lap szerint akár 8-10 százalékkal is nőhet idén a hazai sertésállomány a jónak kínálkozó közgazdasági és piaci feltételek miatt.

Zádori László terméktanácsi titkár a lapnak azt mondta: az állatlétszám 200-300 ezerrel is bővülhet, ezzel az ágazat elmozdulna a tavaly regisztrált, 3,8 millió hízós mélypontról, és ismét megközelíthetné a több mint 4 milliós korábbi méretet.

A sertésszektor a madárinfluenza terjedése miatt lehet nyertes, mivel a baromfiféléktől egyre inkább a sertéstermékek felé fordulhatnak a fogyasztók.

Napi Gazdaság

A lap azt írja: készül a végső változata annak az orosz törvénynek, amely 39 stratégiai fontosságú területen, egyebek között a hadiiparban, a nukleáris iparban és az ásványkincsek kitermelése terén korlátozza a külföldi befektetéseket.

A lap szerint a megjelölt területeken a külföldiek csak engedéllyel szerezhetnének ellenőrzést orosz vállalat fölött, és a korlátozás az ásványkincs lelőhelyek közül valószínűleg csak a hat legnagyobbra fog vonatkozni.

Stratégiai fontosságú lelőhelynek minősülnének a 150 millió tonnánál nagyobb kőolaj-, továbbá urán- és gyémántlelőhelyek, az ezermilliárd köbméter feletti földgázmezők, a 700 tonnánál nagyobb arany- és tízmillió tonnát meghaladó rézlelőhelyek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Népszabadság, Magyar Nemzet
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Index, Portfolio.hu
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Világgazdaság, Napi Gazdaság
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást