Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Horn a \"nagyotmondásra épülő\" kampányról

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az SZDSZ ügyvivője szerint a konzervatívok folytatják azt a kampányt, amely a tények helyett a nagyotmondásra épül. Horn Gábor ezzel a Fidesz alelnökének közoktatással kapcsolatos elképzeléseire reagált.

Pokorni Zoltán kedden azt mondta, hogy a Fidesz - kormányra kerülése esetén - biztosítani kívánja az ingyenes közoktatást és az ingyenes tankönyvet az általános iskolásoknak, valamint garantálni fogja a kisközségi oktatási intézmények finanszírozását.

"Mint megtudhattuk, a leggazdagabb szülők gyermekei is ingyen tankönyvet kapnának, valamely ismeretlen módszerrel még ingyenesebbé tennék a ma is ingyenes közoktatást, és azokat az iskolákat is meg akarják tartani, ahová a csökkenő gyereklétszám miatt már nem is járnának diákok" - olvasható Horn Gábor közleményében.

Az SZDSZ ügyvivője közölte: a liberálisok nem támogatják, hogy minden gyerek ingyen kapjon tankönyvet.

"Meggyőződésünk, hogy ahogy én, úgy Pokorni Zoltán is meg tudná venni gyermekeinek a szükséges iskolai felszerelést" - írta Horn Gábor, hozzátéve: azt a pénzt, amit a jómódú szülőknek ígér Pokorni Zoltán, az SZDSZ a rászorulóknak adná.

A politikus szerint az, hogy hol és milyen iskola működjön, nem politikai és nem is pénzkérdés, hanem szakmai, és három feltétele van: a megfelelő gyereklétszám, a felkészült pedagógusok és az infrastruktúra.

"Nekünk, liberálisoknak nem az iskola épülete, hanem a gyermekek érdeke az első. Pokorni Zoltán tudja, hogy mit ígér: egy igazságtalan és felelőtlen oktatási átalakítást. Az SZDSZ ilyen döntéseket a következő ciklusban sem fog megszavazni" - írta Horn Gábor.