Régiókat és kisebb államot ígér az SZDSZ

Infostart
2006. február 27. 12:55
Az SZDSZ elnöke elismerte, hogy ebben a kormányzati ciklusban növekedett az állami bürokrácia, de a következő négy évre csak 10 - 12 minisztériumot, és kisebb államot ígér.

Kuncze Gábor a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének rendezvényén a választott régiók kialakítását is szorgalmazta.

A pártelnök szerint az ország 10 év múlva egészen máshogy fog kinézni, mint most, mivel 2007 és 2013 között az uniós forrásokkal együtt napi 3 milliárd forintot költhet fejlesztésre.

A politikus elismerte, hogy az elmúlt négy évben növekedett a bürokrácia, de megígérte, hogy a következő kormányzati ciklusban már megakadályozzák, hogy túl sok államtitkárság működjön, és megszüntetik a háttérintézmények közötti párhuzamosságokat pedig felszámolják.

Kuncze Gábor megszüntetné a megyerendszert, és helyette régiókat hozna létre. A kormánypárti politikus bírálta a Fidesz 10 százalékos járulékcsökkentési javaslatát, és elmondta azt is, hogy a 2001 óta megvalósított béremelések a versenyképesség rovására mentek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Összefoglaló a találkozóról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást