MSZP: ha nincs program, nincs egyeztetés

InfoRádió / MTI
2006. február 27. 11:25
Az MSZP addig nem egyeztet a miniszterelnök-jelöltek vitájáról, amíg a Fidesz nem mutatja be programját. Ezt Petrák Béla, az MSZP elnökének kabinetfőnöke közölte. A Fidesz megfutamodásként értékelte a szocialisták állsápontját.

Korábban Deutsch Tamás a Fidesz nevében arra kérte Gyurcsány Ferenc kormányfőt, hogy hétfőn megbízottján keresztül kezdjék meg az egyeztetést az április 5-i miniszterelnök-jelölti vita technikai részleteiről.

A múlt héten Gyurcsány Ferenc egy pápai rendezvényen még azt mondta: ragaszkodik ahhoz, hogy a találkozó április 7-e előtt, legkésőbb április 5-én legyen, mert fontosnak tartja, hogy a közvéleménynek, valamint a szakértőknek legyen idejük az elhangzottak értékelésére.

A televíziós vitasorozatot a Fidesz kezdeményezte. Az ellenzéki párt szakemberei 7 témakörben ütköztetnék álláspontjukat a kormány tagjaival, ezután rendeznék meg a miniszterelnök-jelöltek vitáját.

Deutsch Tamás a választ úgy értékelte, hogy a Gyurcsány-kormány megfutamodott. Szerinte ez minősíti a kormány demokráciafelfogását is, és ellentmond mindannak, amit az MSZP politikusai mondtak az elmúlt időszakban, nevezetesen hogy készen állnak a nyilvános vitára.