Házasságon kívül jobb az élet?

Infostart
2006. február 27. 16:56
Tavaly tovább csökkent Magyarország népessége, és már többen élnek házasságon kívül, mint házasságban - állapítja meg a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) új tanulmánya. Az ország lélekszáma év végén 10 millió 77 ezer fő volt.

Kamarás Ferenc, a KSH főtanácsadója az InfoRádióban elmondta: 2005-ben Magyarországon a születések és a halálozások száma is nőtt, ennek egyenlege mínusz 38 ezer fő.

A népesség fogyását csökkenti a pozitív vándorlási egyenleg, ennek köszönhetően csak 21 ezerrel csökkent az ország népessége, amelyet év végén 10 millió 77 ezerre becsültek - tette hozzá a demográfus.

Kamarás Ferenc közölte: a halálozások számát jelentősen megemelte a tavaszi influenzajárvány; a több gyermek születése pedig a húszas éveik második felében, illetve a harmincas éveik elején járó nőknek köszönhető, közülük sokan szülték meg első gyermeküket tavaly.

A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy a házasságkötési kedv stagnál, a 15 évnél idősebb népességben pedig már többen vannak azok, akik házasságon kívül élnek - nőtlenek, hajadonok, elváltak, özvegyek - mint akik házasságban.

A gyermekek 35 százaléka tavaly házasságon kívül született - tette hozzá Kamarás Ferenc.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást