MSZP: Miért fizessen többet a magyar, mint a török?

Infostart
2006. február 25. 10:59
Az MSZP szerint átlépte a józan ész szabályait Orbán Viktor Fidesz-elnök javaslata a családi gépkocsi programról.

A nagyobbik ellenzéki párt vezetője egy szombathelyi fórumon jelentette be, hogy megszüntetnék a regisztrációs díjat az 1.600 köbcentis vagy annál kisebb gépkocsiknál, és ezek esetében felére csökkentenék az autópálya-matrica árát is.

"A külföldi állampolgároknak kevesebbe kerülne a magyar autópályák használata, mint a magyar autósoknak, ezt eredményezné, ha bárki komolyan venné Orbán Viktor ígéretkampányának újabb fejezetét" - írta közleményében Podolák György képviselő.

Hozzátette: Orbán Viktor "az autózásra vonatkozó ötleteivel újabb mintegy 100 milliárd forintot venne ki a közös kasszából" úgy, hogy hátrányos helyzetbe hozna magyar állampolgárokat a külföldiekkel szemben.

A képviselő szerint a javaslat megvalósulása esetén sok külföldi állampolgár olcsóbban használhatná a magyar utakat, mint azok a magyar autósok, akiknek autójának hengerűrtartalma nagyobb 1.600 köbcentinél.

"Számunkra elfogadhatatlan, hogy például egy Magyarországon átutazó török vendégmunkás új autója után kevesebbet fizessen a magyar autópályák használatáért, mint az a magyar autós, akinek bár régi, használt, de nagyobb hengerűrtartalmú autója van" - fogalmazott Podolák György.