A Fidesz szerint Gyurcsány náci szlogent használ

Infostart
2006. február 23. 12:42
Egy náci jelszóra kísértetiesen hasonlító szlogennel kampányol a szocialisták miniszterelnök-jelöltje - állítja Deutsch Tamás. A Fidesz kommunikációs vezetője a kampány azonnali leállítását kérte Gyurcsány Ferenctől. Az MSZP visszautasította a vádakat.

"Van egy ország, van egy ember, van egy program" - szól Gyurcsány Ferenc új jelmondata. "Egy nép, egy birodalom, egy vezér" - ez pedig már Adolf Hitler mottója volt 1938-ban.

Deutsch Tamás szerint mindegy, hogy akarva vagy akaratlanul, minősíthetetlen szándéktól vezérelve, vagy egy kampánytervező elemi szintű történelemismeretének hiánya miatt használják a szocialisták ezeket a szavakat.

A hirdetés hangneme, és Gyurcsány Ferenc beszédmódja egy nemzetiszocialista beszédmód, amelynek nincs helye 2006-ban - mondta a Fidesz kommunikációs vezetője.

Úgy látta: elképzelhetetlen, hogy a jelszó kitalálóiban nem merült fel, mit jelenthet sokaknak ez a szlogen.

Hozzátette: rengetegen élnek még ma is az országban olyanok, akik nem a történelemkönyvekből ismerik ezt a beszédmódot, hanem személyes élményeken, vagy családi tragédiákon keresztül.

Azt mondta: bennük ez a szlogen felháborodást és félelmet kelt. Deutsch Tamás arra kérte Gyurcsány Ferencet, hogy oszlassa el ezeket a félelmeket.

MSZP: Deutsch sért sokakat

Az MSZP szóvivője szerint nem Gyurcsány Ferenc, hanem Deutsch Tamás sértett meg sokakat azzal, ahogy bírálta a szocialista miniszterelnök-jelölt kampányát.

Nyakó István közölte: a "Van egy ország. Van egy ember. Van egy program." szlogennek semmi köze Adolf Hitlerhez.

Nyakó István hozzátette: bízik abba, hogy Deutsch Tamás Oláh Ibolyát nem fogja felkérni arra, hogy többet ne énekelje a Van egy ország című számát.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Az MSZP szóvivõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást