Dávid Ibolya: 2007-től jöhet a nagykoalíció

InfoRádió / MTI
2006. február 22. 20:53
Az MDF elnöke szerint elképzelhető, hogy a 2007-től szükséges megszorítások miatt nagykoalíció alakul Magyarországon. Dávid Ibolya bírálta a két nagy párt "mézesmadzag-kampányát".

Bármelyik párt nyeri meg a választásokat, nem kerülhetők el a megszorító intézkedések 2007-től. Ha az ellenzék ehhez nem adja a nevét, akkor be kell vonni a politikai hatalomba, és így létrejöhet a nagykoalíció - mondta a politikus.

Az MDF elnöke bírálta, hogy a két nagy párt "mézesmadzag-kampányt" folytat, miközben "mindenki tudja", hogy 2007 januárjától egyetlen eurót sem kap Budapest az unió legnagyobb pénzalapjából, a kohéziós alapból, a deficiteljárás alatt.

Magyarország évek óta deficiteljárás alatt áll, de erről a feltételről mindkét nagy párt hallgat, mint a sír - tette hozzá Dávid Ibolya.

Az elnök szerint az MSZP-nek és a Fidesznek már kész elképzeléssel kellene rendelkeznie arról, milyen programot tesz le az unió asztalára szeptember e1-jén ahelyett, hogy felelőtlenül, 1.000, illetve 2.800 milliárddal ígérnek túl az idei költségvetésen.

Dávid Ibolya úgy vélekedett, hogy a megszorítások nem kerülhetők el.

Megszorítások lesznek a költségvetésben, a közigazgatást, az államigazgatást, az oktatást és az egészségügyet érintően egyaránt. Enélkül úgy szakadunk le Európától, hogy befizetőkké válunk - tette hozzá.