Fidesz: három felelős szerverügyben

InfoRádió / MTI
2006. február 21. 15:08
Három ember lehetséges felelősségét állapította meg a Fidesz belső vizsgálata az úgynevezett szerverügyben; őket felfüggesztették beosztásukból. Az MSZP közben azt követeli, hogy a Fidesz nevezze meg a politikai felelősöket.

A Fidesz kampányfőnöke bejelentette: három felelőst talált a párt belső vizsgálata szerverügyben.

Rogán Antal közölte: a neveket, tekintettel a személyiségi jogok védelmére, nem kívánják nyilvánosságra hozni. Hozzátette: pártja ezzel lezártnak tekinti az ügyet.

MSZP: a Fidesz nevezze meg a felelősöket!

Az MSZP frakcióvezető-helyettese az InfoRádióban elmondta: azt várják, hogy a Fidesz nevezze meg a szerverügy politikai felelőseit. Burány Sándor hozzátette: "a közvélemény joggal várja el, a Fidesz mondja meg, hogy ki a lopás felelőse: R. Antal, vagy H. János, vagy R. Máriusz, vagy maga O. Viktor".

Először az MSZP elnöke jelentette be, hogy a Fidesz egyik számítógépével jogosulatlanul töltöttek le csaknem 3 ezer dokumentumot a szocialisták kampányanyagait tároló cég szerveréről.

Hiller István szerint a behatolók az MSZP vezető politikusainak és több nagyváros szocialista polgármesterének kampányterveihez jutottak hozzá. A rendőrség nyomozást indított az ügyben. Gyanúsított még nincs; eddig tanúkat hallgattak ki.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Burány Sándor, az MSZP frakcióvezetõ-helyettese
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást