Koalíciós vita az óvodák miatt

Infostart
2006. február 20. 07:04
Nyílt vita alakult ki a két koalíciós párt között a falusi óvodák miatt. Míg az oktatási miniszter elképzelhetőnek tartja diploma nélküli óvónők alkalmazását, a szocialisták rémhírnek nevezték az elképzelést. A reggeli lapokból szemléztünk.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy nyíltan szembehelyezkedtek az oktatási tárca falusi óvodákkal kapcsolatos álláspontjával a szocialisták. Tatai Tóth András, az MSZP oktatáspolitikusa rémhírnek minősítette azt a felvetést, amely szerint diploma nélküli óvónőket alkalmaznának a kistelepüléseken, pedig Magyar Bálint és államtitkára is részletesen beszélt az ezzel kapcsolatos tervekről.

A Népszabadság arról ír, hogy folyamatosan nő a belvízzel elöntött területek nagysága, vasárnap délután mintegy 65 ezer hektárnyi föld volt víz alatt. A helyzet Szolnok, Hajdú és Szabolcs megyében a legsúlyosabb. Karcagon és Debrecenben három családot költöztettek ki a hétvégén.

A Napi Gazdaság értesülése szerint a világ egyik legnagyobb repülőgépalkatrész-gyártója, a kanadai United Technologies Corporation beszállítója lesz a győri székhelyű Borsodi Műhely Fémmegmunkáló Kft. A már három gyártóbázist üzemeltető magyar társaság a folyamatosan növekvő megrendelések miatt újabb gyárat épít Szombathelyen.

A Világgazdaságból megtudhatják, hogy hamarosan elkezdődik a lakásért életjáradékot nyújtó tevékenység jogszabályi feltételeinek kidolgozása. Azonban a választások miatt ebből ősznél előbb várhatóan nem születik törvénymódosítás. A kodifikációs eljárásban a PSZÁF-fel együtt működő OTP Életjáradék Zrt. vezérigazgatója Hild Imre szerint biztonságossá tenné az üzletágat, ha a tulajdonos és a cégnek hitelt folyósító személye nem válna el


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást