Hiller: több lehetőség, több felelősség

Infostart
2006. február 20. 06:49
Erős köztársaságot és sikeres Magyarországot hirdetett meg programjában a Magyar Szocialista Párt. Hiller István, a párt elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a fejlesztéseket és az egészségügy átalakítását tartják fontosnak.

Az MSZP elnöke a párt szombati kongresszusáról kijelentette: érdemi vita nélkül elfogadták az országos listát, a miniszterelnök-jelöltet és a választási programot.

Hiller István közölte: a kongresszuson 517-ből 486-an támogatták az országos listát, amely a két héttel korábbi választmányi ülésen vitát váltott ki.

A miniszterelnök-jelöltségről az MSZP elnöke elmondta: a korábbi választási évektől eltérően ez teljesen egyértelmű volt - az 519 szavazóból 517 támogatta Gyurcsány Ferencet.

A választási program a két héttel ezelőtti állapothoz képest csak minimális mértékben változott, a kongresszus ezt teljes támogatásáról biztosította - hangsúlyozta Hiller István.

Többet költhet az ország

Az MSZP elnöke azt mondta: a program elve a több lehetőség és több felelősség.

Erős köztársaságot és sikeres Magyarországot akarunk, ahol minél több embernek van munkája - tette hozzá.

Hiller István szerint 1990 óta ez az első program, amely mer prioritásokat kijelölni a fejlesztésekben.

Olyan lehetősége van Magyarországnak, amellyel a 19. század utolsó harmada óta nem rendelkezett, az Európai Uniónak köszönhetően ugyanis többet használhat fel, mint amennyit megtermel - hangsúlyozta a szocialisták elnöke.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hiller István az MSZP kongresszusáról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hiller István az MSZP programjáról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást